Producenci

GRINOSOL - preparat do zakiszania - 1 l

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 43,00 zł 43.00
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 39,81 zł
bez 8% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 43 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: LEVEN
Kod produktu: 69F0-5126D

Opis

GRINOSOL - preparat do zakiszania - opak 1 litr

ZAKISZANIE JEST NAJLEPSZĄ I NAJSKUTECZNIEJSZĄ METODĄ KONSERWACJI PASZ OBJĘTOŚCIOWYCH STOSOWANYCH W ŻYWIENIU BYDŁA.

Działanie: Stosowanie preparatu do konserwacji pasz objętościowych, przyśpiesza proces fermentacji masy zielonej. Tworzy dobre warunki dla rozwoju bakterii kwasu mlekowego, obniżając pH  materiału przeznaczonego do zakiszania. Preparat zapobiega rozwojowi niepożądanych bakterii i pleśni, które przyczyniają się do pogorszenia jakości kiszonki. Grinosol stabilizuje kiszonkę, ułatwia przechowywanie w okresie letnim.

Stosowanie: 1 litr Grinosolu rozpuścić w 80-100 litrach wody, uzyskany roztwór rozprowadzić równomiernie po masie zielonej w ilości od 2 do 5 litrów/tonę (w zależności od materiału).

Zalecana dawka Grinosolu po rozcieńczeniu:

  • kukurydza 2-3 litrów/tonę,
  • sianokiszonka 4-5 litrów/tonę,
  • lucerna 5-6 litrów/tonę,
  • wysłodki buraczane 3-4 litrów/tonę.

1 litr Grinosolu wystarcza na zakiszenie około:
30 ton kukurydzy, 15 ton sianokiszonki, 15 ton lucerny, 20 ton wysłodek buraczanych.

Skład: kwas propionowy, kwas mlekowy, kwas fosforowy, kwas mrówkowy, kwas octowy, kwas cytrynowy, kwas solny
Wielkość opakowania: butelka 1 litr, 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl