GRINOSOL - preparat do zakiszania - 1 l
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
GRINOSOL - preparat do zakiszania - opak 1 litr
ZAKISZANIE JEST NAJLEPSZĄ I NAJSKUTECZNIEJSZĄ METODĄ KONSERWACJI PASZ OBJĘTOŚCIOWYCH STOSOWANYCH W ŻYWIENIU BYDŁA.
Działanie: Stosowanie preparatu do konserwacji pasz objętościowych, przyśpiesza proces fermentacji masy zielonej. Tworzy dobre warunki dla rozwoju bakterii kwasu mlekowego, obniżając pH materiału przeznaczonego do zakiszania. Preparat zapobiega rozwojowi niepożądanych bakterii i pleśni, które przyczyniają się do pogorszenia jakości kiszonki. Grinosol stabilizuje kiszonkę, ułatwia przechowywanie w okresie letnim.
Stosowanie: 1 litr Grinosolu rozpuścić w 80-100 litrach wody, uzyskany roztwór rozprowadzić równomiernie po masie zielonej w ilości od 2 do 5 litrów/tonę (w zależności od materiału).
Zalecana dawka Grinosolu po rozcieńczeniu:
- kukurydza 2-3 litrów/tonę,
- sianokiszonka 4-5 litrów/tonę,
- lucerna 5-6 litrów/tonę,
- wysłodki buraczane 3-4 litrów/tonę.
1 litr Grinosolu wystarcza na zakiszenie około:
30 ton kukurydzy, 15 ton sianokiszonki, 15 ton lucerny, 20 ton wysłodek buraczanych.
Skład: kwas propionowy, kwas mlekowy, kwas fosforowy, kwas mrówkowy, kwas octowy, kwas cytrynowy, kwas solny
Wielkość opakowania: butelka 1 litr,