Pasze PIAST dla kur niosek w postaci sypkiej to doskonały produkt skomponowany z myślą o jak najlepszej wchłanialności substancji odżywczych zawartych w karmie. Pasze dla niosek stworzono na bazie obserwacji zmieniających się potrzeb kur hodowanych na potrzeby sprzedaży wysokiej jakości jaj. Składniki zawarte w paszy gwarantują zwiększoną przyswajalność pokarmu, pozytywnie wpływają na wyrównanie masy jaj, a także na czystość skorupki. Pasza dla kur marki PIAST to także produkt, który wspiera przewód pokarmowy zwierząt, a wzbogacenie diety o dodatki z serii ANTY SALMONELLA to przede wszystkim gwarancja zdrowia oraz konkurencyjności jaj na rynku.
SKŁAD: pszenica, gluten pszenny paszowy, kukurydza, śruta sojowa, węglan wapnia, olej roślinny, chlorek sodu, rzepak
SKŁADNIKI:
- białko ogólne 17%
- energia metaboliczna 10,70
- włókno surowe 3-4%
- lizyna 0,76
- metionina+cystyna 0,69%
- wapń 3,24%
- wapń ekwiwalent fitazy 0,16%
- fosfor ogólny 0,55%
- fosfor ekwiwalent fitazy 0,14%
- witamina A 10 000jm/kg
- witamina D3 2500 jm/kg
- witamina E 25 jm/kg
- wiek skarmienia powyżej 18 tygodni
Mieszankę paszową pełno-porcjową produkowaną przez Wytwórnię Pasz PIAST opracowano na podstawie wymagań pokarmowych nowoczesnych mieszańców kur niosek konsumpcyjnych oraz wieloletnich obserwacji i doświadczeń prowadzonych na fermach wewnętrznych.
Program żywienia niosek ANTY SALMONELLA wysokiej jakości komponenty - stały monitoring mikrobiologiczny, specjalistyczne, dodatki paszowe, o działaniu bakteriostatycznym i bakteriobójczym - higienizacja mieszanek, diety bilansowane w oparciu o składniki strawne i dostępne - mniej substratów dla bakterii jelitowych, optymalna zawartość włókna pokarmowego - prawidłowa perystaltyka przewodu pokarmowego, optymalna ilość kwasu linolowego - wyrównana nieśność i masa jaj, komplet egzogennych enzymów - lepsze wykorzystanie paszy i czyste skorupy jaj.